Serielederen skal rette opp inntrykket: – Ikke råd til flere feilskjær

Skal opprykksdrømmen fortsatt leve, har ikke Bærum Topphåndball råd til flere feilskjær. Det er hovedtrener Markus Rossavik fullstendig klar over.

– Men samtidig – det er ikke opprykk som er målet i år. Det hadde kun vært en solid bonus for oss, sier Rossavik.

– Målet er å komme på kvalifiseringsplass, noe som vil si at vi må havne blant topp fire, tillegger han.

Sentrale spillere manglet

Men tilbake til søndagens hjemmekamp mot Gjerpen. BTH manglet flere spillere, deriblant sentrale Thea Karlshaugen Pettersen.

Bærumsjentene kom skjevt ut fra start, og klarte aldri å innhente et – etter hvert – solid forsprang gjestene hadde opparbeidet seg. Faktisk tok det over 17 minutter før de oransjekledde hadde scoret sitt fjerde mål. Da hadde allerede Gjerpen, godt anført av Dorthe Groa og målvakt Kamilla Røed, scoret ni.

Og det fortsatte i akkurat samme spor ut omgangen. BTH slet med å sette ballen i mål og bakover rant det etter hvert inn, før det til pause sto 18-9 på resultattavla – fordel gjestene.

– Vi møtte et lag som var mye bedre enn oss i absolutt alt av spillets faser. Vi var skuffende spesielt bakover, trekker Rossavik frem og peker på samhandlingen i forsvarsspillet.

– Så skal det sies at vi manglet noen spillere som var der før jul.

Ingen krisestemning – fortsatt på tabelltopp

Men noe krisestemning i BTH-leiren er det ikke. Forberedelsene har blitt gjort som vanlig.

– Vi fortsetter å jobbe slik vi pleier og lar oss ikke prege av et tap. Vi har sett på Charlottenlunds styrker og svakheter, og vi er klare for ny kamp i kveld, sier Rossavik på telefon fra et hotellrom i Trondheim.

Kampen har avkast klokken 18:00 i kveld og kan sees på direktesport.no. Og skal vi tro BTH-bossen, blir det en tøff kamp om de to poengene som står på spill.

– De spiller jevnt med de fleste og har god erfaring fra spill i 1. divisjon over mange år. Det er et lag som tror de kan få to poeng i absolutt alle kamper de stiller opp i, sier han, men mener mye kan tale bærumsjentenes fordel:

– Vi skal ha en bredere tropp enn CSK.