Bærum TH skifter navn – blir Haslum HK Damer

Haslum Håndballklubb (A-herrer), Haslum Håndballklubb Damer (A-damer, tidligere Bærum Topphåndball) og Haslum IL Håndball (barne- og ungdomsavdeling) har enstemmig vedtatt til å markedsføre seg under merkevarenavnet Haslum Håndball. I tillegg skal damelaget ut i kvalifisering for spill i REMA 1000-ligaen neste sesong.

Dermed samordnes ressursene i klubbene med en felles organisasjon og under den samme logoen.

– Vi er beredt, sier en godt fornøyd daglig leder i Haslum HK, Tom-Eirik Skarpsno, på vegne av sin administrasjon med kontorer i Nadderud Arena og legger til:

– Skjønt har vi siden desember i praksis jobbet med en felles organisasjon i påvente av det formelle årsmøtevedtaket som ble gjort nå.

SAMORDNING

Haslum HK kom på kartet i 1999. Klubben har vært toneangivende på parketten med blant annet tre seriemesterskap, tre sluttspillmesterskap og fire norgesmesterskap, samt har utviklet og levert en rekke spillere til landslag og de store europeiske ligaene – som Erlend Mamelund, Sander Sagosen, Sebastian Barthold, Thomas Kristensen, Kent Robin Tønnesen, Fredrik Dyve og Einar Riegelhuth (Sand) Koren.

Bærum Topphåndball er et resultat av at jentehåndballen hadde et behov for å samle seg om et eliteserielag, felles elitesatsing og ikke minst hvordan ta vare på alle håndballjentene i Bærum. I 2020 slo elitelagene i Stabæk og Haslum seg sammen for videre elitesatsing.

Stabæk har også utviklet og videresendt spillere til landslag og europeiske klubber – som Karoline Dyhre Breivang, Henny Reistad, Helene Fauske, Josefine Intelhus, Katarina Berens Stine Bredal Oftedal, Silje og Sanna Solberg, Linn Jørum Sulland og Janne Tuven.

– Styret ser positive effekter med en samordning av profil og merkevare med de andre partnerne i Haslum Håndball, uttaler styreleder i Haslum HK og Haslum HK Damer, Knut Guldbrandsen, som også er styremedlem i Haslum IL. Tore Solberg er styreleder i barne- og ungdomsavdelingen.

Slik vil Haslum Håndball organisere seg

Haslum HK (A-herrer):

 • Herrer (eliteserien)
 • Rekrutt (2. divisjon)
 • Gutter/junior 17-20 år

Haslum HK Damer (A-damer):

 • Damer (1. divisjon)
 • Rekrutt (2. divisjon)
 • Jenter/junior 17-20 år

Haslum IL Håndball:

 • Aldersbestemte lag for gutter og jenter til og med 16 år
 • Divisjonsspill for senior

Haslum Håndball inkluderer også:

 • Akademi/Haslumskolen
 • Partnerklubber

– Fortsatt skal de tre enhetene i Haslum Håndball levere adskilte regnskap og være egne, selvstendige juridiske enheter, presiserer Guldbrandsen.

Ved sammenslåingen øker arbeidsbyrden for dagens administrasjon i Haslum Håndball som vil få følgende arbeidsoppgaver og utfordringer under sine vinger:

 • Salg – administrasjon – drift – økonomi
 • Marked – arrangement
 • Kommunikasjon

I tillegg vil Tom-Eirik Skarpsno fungere som sportslig leder i breddeavdelingen, mens Merete Kristin Bøe fortsetter som daglig leder i Haslum IL Håndball.

SAMFUNNSANSVAR

Knut Guldbrandsen utdyper det bak anliggende til satsingen:

– Det startet med satsingen Bærum Topphåndball – litt dødfødt uten en organisasjon og minimalt med ressurser. Haslum IL hadde heller ikke kompetanse å bidra med. Vi ser på breddesiden at det er flere jenter enn gutter som spiller håndball. Da vil vi ha et elitelag i Bærum til å bli en spydspiss.

– Det er også viktig å vise bredden under en felles logo. Mange sponsorer er opptatt av samfunnsansvaret. Derfor er jentesiden like viktig som på guttesiden.

– Videre er vi opptatt av å bygge et håndballmiljø i Bærum. Vi tror synliggjøring i nærmiljøet skaper engasjement. Å se de unge en gang på et fremtidig eliteserielag er en helhetstenking. De har gjort det i Trondheim. De er på vei i Bergen.

– Skal vi lykkes som klubb, må vi også ha en organisasjon på dagtid.

Styrelederen røper at med flere kamper under en felles plattform i Haslum Håndball, vil man på sikt og når hverdagen er tilbake i samfunnet igjen, inklusive idrettshallene, oppjustere den stillingsbrøken noe.

KVALIFISERING

– Dette blir superbra – å bli samlet under en felles paraply, både sportslig og organisatorisk. BTH var en helt dugnadsdrevet klubb. Nå tar vi steget videre som en ordentlig klubb. For oss blir det bedre å markedsføre oss under merkevaren Haslum Håndball. Videre kan vi samarbeide blant annet på fysioterapeut, noe vi aldri har hatt, sier trener i Haslum Håndballklubb Damer (elite), Markus Svensson S. Rossavik.

– Det er bare fint å komme tilbake til Haslum – klubben hvor jeg er flasket opp i. Det hadde vært vanskelig å lage en klubb alene, supplerer en godt fornøyd lagkaptein, Kathinka Garmann Løvstad.

Eliteseriene, både på herre- og damesiden, ble stanset grunnet koronarestriksjoner. På herresiden er det kåret en seriemester etter halvspilt serie (Haslum Håndballklubb nummer fem) og satt opp et sluttspill.

På damesiden mangler det ni kamper før serien er halvspilt og det kan kåres en vinner. Videre er det blant annet satt opp kvalifiseringskamper til eliteseriespill neste sesong. Her skal Bærum Topphåndball (Haslum Håndballklubb Damer) møte lag nummer 13 i årets eliteserie. Lagene møter hverandre i tre kamper, hvor dagens eliteserielag har hjemmebanefordel.

– Vi spiller hver kamp for å vinne. Det er realistisk å kunne gi eliteserielag nummer 13 en skikkelig kamp. Vi er topp motiverte. Vår fordel er at vi har trent på å vinne kamper. Motstanderen har knapt vunnet noen kamper, sier Markus.

– Målet for sesongen var nettopp kvalikplass. Derfor bare gleder vi oss, og det blir ekstra morsomt om vi lykkes i første forsøk. Uansett blir vi en erfaring rikere. Jo tøffere motstand vi møter, jo mer motiverende er det. I utgangspunktet er det samme hvilken klubb vi møter. Men det hadde vært gøy å slå Larvik – en klubb med et tungt navn i norsk håndball. Vi skal i alle fall gjøre vårt beste, sier lagkapteinen.