Foto: Hege Bjanes

«Katta»

Møt vår Åtter,
– Kathinka Garmann Løvstad

Kathinka: «Katta», vår nr. 8, bakspiller, 21 år (snart 22), singel.

Kathinka Garmann Løvstad
Foto: Hege Bjanes

Hvorfor begynte du med håndball?
Jeg begynte å spille håndball fordi stefaren min hadde drevet med det, og flere av jentene på skolen spilte håndball. Jeg var veldig aktiv som liten, og fant fort ut at håndball var noe jeg syntes var utrolig gøy. Stefaren min var også trener gjennom hele oppveksten, så det ble fort en hobby vi hadde til felles.

Hvor lenge har du vært i klubben?
Jeg startet faktisk min håndballkarriere i Haslum (håndballskolen), og spilte noen år på barneskolen før jeg flyttet til Svelvik. Jeg flyttet tilbake til Bærum for å begynne på NTG, og har spilt i Haslum siden da. Så er inne i min syvende sesong nå.

Tidligere klubber?
Strømm og Bærum Topphåndball

Hvorfor Haslum?
Jeg valgte Haslum fordi jeg kjente treneren og mange av jentene fra før siden jeg allerede hadde spilt her. Haslum ble fort som en familie for meg, og jeg trives veldig godt. I tillegg har jeg fått vært med på to opprykk, og et løft på jentesiden, så derfor har jeg valgt å bli værende i Haslum.

Beste opplevelse med laget?
Det er vanskelig å velge en, men opprykket til 1.divisjon er nok det jeg husker best!


Tanker om fjorårssesongen? Fjorårssesongen var en veldig bra sesong! Vi endte på en 3.plass, og fikk spille playoff og kjempe om en kvalikplass. Vi har noen enkeltkamper vi burde ha vunnet, men ellers en veldig bra sesong. Vi hadde også en del skader, men vi hadde en bred tropp og de som kom inn bidro positivt.

Tanker om sesongen som kommer?
Sesongen som kommer blir veldig tøff. Jeg tror kanskje det blir en av de tøffeste 1.divisjonene som har vært. Det har kommet ned noen bra lag fra eliteserien, og noen av de andre lagene i 1.divisjon har også fått nye spillere som gjør dem enda sterkere. Det blir nok en sykt morsom og tøff sesong. Jeg gleder meg!

Hva er lagets sterke sider?
Forsvar- og keeperspill har vært vår sterkeste side de siste sesongene, og jeg håper selvfølgelig det fortsetter selv med litt nye konstellasjoner. Vi har også bra kontinuitet i laget, og har en fordel ved at vi kjenner hverandre ganske godt. Jeg håper også at vi får brukt det tempoet vi har inne.

Hvem av spillerne (i Haslum) skal vi se opp for i sesongen som kommer?
Jeg tror at Kaja Røhne kommer til å ta 1.divisjon med storm. Hun er ung, men allerede kommet godt inn i laget og har en viktig rolle nå som Marte Figenschau er borte. Men jeg tror at man er nødt til å se opp for alle fordi vi er såpass jevne at det ikke spiller så stor rolle hvem som spiller.

Hvem er favoritter til opprykk?
Jeg tror Oppsal og Gjerpen kommer til å krige om den plassen.

Personlige målsetninger?
Først og fremst holde meg skadefri. Jeg håper at jeg kan få en ordentlig bra sesong nå hvor jeg kommer meg tilbake på nivået jeg var, og kan utvikle meg videre.

Mine styrker som håndballspiller:
Det er ihvertfall at jeg er veldig allsidig, og liker å spille opp andre:)

Lagets målsetninger?
Målet vårt er først og fremst å utvikle oss hele tiden. 1.divisjon kommer til å bli veldig tøff i år, men vi har fortsatt lyst til å være med å kjempe i toppen.

Hva gjør du på fritiden?
På fritiden studerer jeg Sport Management på Norges idrettshøyskole. Jeg trener også Haslum J2007, og jobber litt på Dønski vgs (håndball). Resten av fritiden blir for det meste brukt til å slappe av, og være litt hjemme hos familien.

Hvorfor skal folk komme på kamp for å se Haslum spille?


Fordi det er gøy! Vi er fortsatt et ungt lag, og har mye innsats og vilje. Og vi håper selvfølgelig å vinne en del hjemmekamper i år også! Men da trenger vi støtte fra tribunen.

Følg meg på sosiale medier:
Kathinkagarmann på instagram og selvfølgelig HASLUMHKDAMER!!!! 🫶🏼